Alumni

Τι είναι τα παλαιά μέλη (alumni) και το δίκτυο παλαιών μελών;

Η HelMSIC, από τη δημιουργία της, έχει αριθμήσει ένα σημαντικό αριθμό ενεργών μελών. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών ετών, η οργάνωση αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί την αφορμή για τη δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ των μελών της σε όλη τη χώρα. Το κοινό όραμα, η υπηρέτηση των ίδιων αξιών και η τακτική ενασχόληση με την υλοποίηση δράσεων στα χρόνια των σπουδών λειτούργησαν ως έναυσμα για τη δημιουργία ενός δικτύου παλαιών μελών.

Η HelMSIC λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη την ανάγκη και επιθυμία των παλαιών μελών (alumni) για διατήρηση επικοινωνίας μεταξύ τους, προχώρησε το 2018 στη σύσταση του HelMSIC Alumni Network (ΗΑΝ), δηλαδή του Δικτύου Παλαιών Μελών της οργάνωσης. Ένα δίκτυο ανθρώπων με κοινές ιδέες, όρεξη για συνεργασία, συγκεκριμένους στόχους, σκοπούς και πλαίσιο δράσεων που αποφασίζονται από τα ίδια τα Alumni, φυσικά σε συνεργασία με τη HelMSIC.

Σκοπός του Δικτύου είναι η ενίσχυση της επικοινωνίας και η διατήρηση των σχέσεων των παλαιών μελών μεταξύ τους, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, καθώς όμως και η υποστήριξη της ίδιας της οργάνωσης μέσω της μετάδοσης των γνώσεων και των εμπειριών των παλαιών μελών στα νέα, ενεργά μέλη. 

cope (1)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Untitled design (6)
IMG_7158
Untitled design (6)
cope (1)

Πώς γίνομαι μέλος του HAN;

Παλαιά μέλη (alumni) της HelMSIC είναι τα πρόσωπα που κατείχαν θέση σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο ή συμμετείχαν σε δράσεις σε κάποια από τις τοπικές επιτροπές. Με βάση αυτό, μέλος του HelMSIC Alumni Network δύναται να είναι κάθε άτομο που πληροί όλα τα παρακάτω κριτήρια:

Αν πληροίς τα κριτήρια, μην χάνεις χρόνο!
Συμπλήρωσε την...

Alumni Coordinating Team

Ο συντονισμός του HAN πραγματοποιείται από μια ομάδα μελών του HAN, η οποία ονομάζεται Alumni Coordinating Team (ACT). H ACT είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία μεταξύ των μελών του δικτύου, καθώς και με τη HelMSIC, για την υποστήριξη δράσεων της HelMSIC, για τη δημιουργία του περιεχομένου και τη διοργάνωση του ετήσιου Alumni Meeting, για την εγγραφή των μελών στο HAN και τη διεξαγωγή δράσεων του δικτύου.

Για τη θητεία 2023/24, η ACT αποτελείται από τον Γιώργο Βαϊόπουλο και την Αθηνά Δρακάκη!

athina_drakaki
cope (1)
Untitled design (6)

Αθηνά Δρακάκη: Απόφοιτη Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου, εν αναμονή έναρξης ειδικότητας Παιδιατρικής

cope (1)
giorgos_vaiopoulos
Untitled design (6)

Γιώργος Βαϊόπουλος: Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Οπλίτης Ιατρός, εν αναμονή έναρξης ειδικότητας Αναισθησιολογίας

Alumni meeting

Τα μέλη του HAN πραγματοποιούν κάθε χρόνο το ετήσιο Alumni Meeting, το οποίο αποτελεί την κυριότερη ευκαιρία συνάντησης των μελών του για να ανταλλάξουν νέα και εμπειρίες, να συζητήσουν και να προβληματιστούν πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι συνθήκες εργασίας, θέματα καριέρας και επαγγελματικής ανέλιξης, συνεργασίες σε ερευνητικά προγράμματα, θέματα ηθικής και δεοντολογίας, κοινωνικοϊατρικά ζητήματα, θέματα συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης κ.ά. Φυσικά, εκτός από τα εκπαιδευτικά sessions, πραγματοποιούνται διοικητικά sessions, γίνεται ο απολογισμός της περασμένης θητείας και διεξάγονται οι εκλογές της νέας Alumni Coordinating Team (ACT).

Δράσεις και mentoring

Σταθερά μέσα στη χρονιά, σε συνεργασία με τη HelMSIC, επιδιώκεται η εμπλοκή των μελών του ΗΑΝ σε συγκεκριμένες δράσεις, τόσο για την προσωπική εξέλιξη των μελών του δικτύου, όσο και για την υποστήριξη της HelMSIC για επιτυχή διεξαγωγή μέσω της εμπειρίας του HAN.

Εκτός αυτού, βασική δράση του δικτύου αποτελεί το Mentoring Project, το οποίο πραγματοποιείται από τη θητεία 2022/23. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δημιουργίας αλληλεπιδράσεων Mentors & Mentees, με στόχο τη διευκόλυνση της επαγγελματικής πορείας και επίλυσης αποριών.

Mentoring Project

Η διαδικασία του mentoring για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες Ιατρικής στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα το οποίο αφήνεται κατά βάση ανεξερεύνητο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, αλλά και μετά την αποφοίτησή τους, και στηρίζεται συνήθως σε ανεπίσημα μέσα αναζήτησης πληροφοριών σχετικά με τον σχεδιασμό της μετέπειτα επαγγελματικής τους πορείας. Ως αποτέλεσμα, οι μελλοντικοί επαγγελματίες υγείας αδυνατούν να αναγνωρίσουν ευκαιρίες και δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης και ανέλιξης που ικανοποιούν τα ενδιαφέροντά και τις επιθυμίες τους, αλλά και εναρμονίζονται κατά το μέγιστο με τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την προσωπικότητά τους. Η ιατρική αποτελεί πλέον έναν ευρύτατο χώρο για μελέτη και εργασία με νέες κατευθύνσεις διαρκώς να κερδίζουν έδαφος στη διεθνή κοινότητα.

Στο πλαίσιο του Mentoring Project, τα ενδιαφερόμενα άτομα αρχικά εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή ως Mentors ή Mentees. Mentor μπορεί να είναι κάθε μέλος του HAN, ενώ Mentee μπορεί να είναι κάθε ενεργό μέλος της HelMSIC που βρίσκεται στο 5ο και 6ο έτος σπουδών ή επί πτυχίω, καθώς και κάθε μέλος του HAN. Η αντιστοίχιση των ζευγών Mentor & Mentee γίνεται από την ACT, η οποία αναλαμβάνει και το συντονισμό των επικοινωνιών των ζευγών. Στη συνέχεια, κάθε ζεύγος Mentor & Mentee καθορίζει το πλάνο Mentoring που θα ακολουθήσει και συνεργάζονται για την επίτευξή του.