29 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι Υποδοχές Ανταλλαγών του καλοκαιριού και ο Αντίκτυπός τους στους/στις φοιτητές/τριες Ιατρικής

120 εισερχόμενους φοιτητές (incomings) υποδέχθηκε η HelMSIC στα πλαίσια του προγράμματος των Κλινικών και Ερευνητικών Ανταλλαγών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι οποίοι μοιράστηκαν στις 7 Τοπικές Επιτροπές.

12 Τοπικοί Υπεύθυνοι Διαπολιτισμικότητας και Έρευνας δούλεψαν από το Μάρτιο για τη διοργάνωση της υποδοχής των incomings.

20 ενεργά μέλη της HelMSIC συμμετείχαν στις Exchanges’ Teams.

Στόχο πάντα αποτελεί η εξασφάλιση πρακτικής άσκησης για τους incomings στις κλινικές και εργαστήρια των Ιατρικών Σχολών, η εύρεση των καλύτερων παροχών σχετικά με τη διαμονή και διατροφή τους και η οργάνωση ενός προγράμματος γεμάτο δραστηριότητες και εκδρομές ώστε να γνωρίσουν την Ελλάδα, την κουλτούρα και τον ελληνικό τρόπο ζωής. 

Πέρα όμως από τη συμμετοχή των ενεργών μελών στη διοργάνωση, τεράστια ήταν και η συμβολή των φοιτητών/τριών Ιατρικής στο πρόγραμμα των Ανταλλαγών. 

Συγκεκριμένα:

26 φοιτητές Ιατρικής φιλοξένησαν κάποιον incoming για τον ένα μήνα παραμονής του στην Ελλάδα και παρείχαν τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά την καθημερινότητα ενός/μιας φοιτητή/τριας Ιατρικής στην Ελλάδα.

95 φοιτητές Ιατρικής συμμετείχαν ως contact person σε κάποιον incoming βοηθώντας τον να προσαρμοστεί στην ελληνική καθημερινότητα, απαντώντας σε ερωτήσεις και καθοδηγώντας τον τόσο πριν την άφιξη του στην Ελλάδα όσο και κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής του. 

Δείτε τι επιρροή είχε η εμπειρία της ανταλλαγής στην Ελλάδα στους incomings:

I’m an incoming student for SCOPE from Turkey. I spent June in Thessaloniki in the Surgery Department in Papageorgiou Hospital. The month was an amazing experience for me, the doctors were so nice and kind and that goes as well for my host. I would definitely recommend participating in the program, whether it is for Professional or Research exchange. You will gain different perspectives on life and experience different cultures. It is a once in a lifetime experience. Thank you for having me and lots of love from Turkey.
Beyza
from Turkey
Athens is the most vivid city I have ever been to. Non-mediterranean people might feel a huge cultural shock. From my Spanish perspective, it's like magic how one of the biggest European capital cities still has its very unique identity. The choice I'm the most proud of, is letting the Greeks fill my heart and my head.
Jose Luis Riera
from Spain

Αξίζει να διαβάσετε και τις εμπειρίες που μας μετέφεραν οι φοιτητές/τριες Ιατρικής που συμμετείχαν ως Contact Persons ή/και Hosts στο πρόγραμμα των ανταλλαγών:

Η εμπειρία μου σαν host μπορώ να πω ότι ήταν απ' τις καλύτερες της ζωής μου. Η φιλία που δημιουργήθηκε και η ευκαιρία που μου δόθηκε να συμβιωσω με ένα άτομο από μια άλλη χώρα ήταν μοναδική. Είναι κάτι που σίγουρα προτείνω σε κάθε φοιτητή ιατρικής να κάνει. Είναι μια εμπειρία ζωής και δημιουργούνται μοναδικές αναμνήσεις που θα κρατήσω μια ζωή…
Θεοδώρα
Πάτρα
Προσωπικά προτείνω σε άλλους φοιτητές να μην φοβηθούν να γίνουν host. Γίναμε μια υπέροχη παρέα και πήγαμε σε πολλά διαφορετικά μέρη, όπως στην Επίδαυρο, στην Αίγινα, στο Αγκίστρι και στη Νάξο. Επίσης, διοργάνωσα intercultural night στο σπίτι μου και περάσαμε υπέροχα τραγουδώντας καραόκε μέχρι τις 5 το πρωί. Κράτησα επαφή με όλους τους incomings και ήρθε στο τέλος του ένας μήνας γεμάτος χαρά και νέες εμπειρίες.
Νίκη
Αθήνα

Η διαπολιτισμική αλληλεπίδραση με άτομα από όλη την υφήλιο και η απόκτηση νέων εμπειριών αποτελούν αναμφισβήτητα μοναδικές ευκαιρίες για τους/τις φοιτητές/τριες Ιατρικής και σμιλεύουν μελλοντικούς επαγγελματίες υγείας.

Από μεριάς μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς κάθε άτομο ξεχωριστά που συνέβαλε στη διοργάνωση της υποδοχής των εισερχόμενων φοιτητών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Συνολικά, προσφέραμε μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία στους incomings και ελπίζουμε να παραμείνει το ίδιο αξέχαστη και για εσάς!

Κοινοποίησέ το:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ανακάλυψε περισσότερα...