Online Workshops/Courses

Η HelMSIC προσπαθώντας πάντα να προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης στα ενεργά μέλη και σε όλους/ες τους φοιτητές/τριες Ιατρικής, αναλαμβάνει ανά τα χρόνια διάφορες πρωτοβουλίες εκπαίδευσης. Δύο από αυτές προέκυψαν το 2021 σε μία προσπάθεια κάλυψης αναγκών, παροχής ευκαιριών αλληλεπίδρασης και εκπαίδευσης και συνέχειας της ενεργούς δραστηριοποίησης:

Capacity Building Courses (CB Cources):

Εκπαιδευτικά online σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2021, βασισμένα στις ανάγκες της HelMSIC στο πλαίσιο του πλάνου εκπαίδευσης των μελών. Με βάση αυτά, τα άτομα που παρακολούθησαν αυτά τα courses εκπαιδεύτηκαν, ώστε να είναι θέση να εκπαιδεύσουν τα μέλη των Τοπικών Επιτροπών και να είναι έτοιμα να 

Comprehensive Sexual Education Courses:

Μια σειρά 8 δίωρων εκπαιδευτικών σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα με τα CB Courses. Σκοπός τους ήταν να καλύπτουν βασικά κομμάτια θεματικών σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, αλλά και  δόμησης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και παράδοσης αυτών (training design / facilitation). Οι θεματικές που καλύφθηκαν ήταν “Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, Σχεδιασμός εκπαιδεύσεων (Training Design), ΛΟΑΤΚΙΑ άτομα και στίγμα, Ο ρόλος του φοιτητή ιατρικής στην Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, Η Σεξουαλική Αγωγή ως παιδαγωγική διαδικασία στην Ελλάδα” .

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ολιστικής κατάρτισης των μελών, διοργανώθηκε στη HelMSIC ένα ακόμα online εκπαιδευτικό διήμερο από Soft Skills Trainers προς μέλη του Τμήματος Εκπαίδευσής της. 

Το Capacity Building Workshop (CB Workshop) πραγματοποιήθηκε στις 21-22 Οκτωβρίου 2023, εφοδιάζοντας τη HelMSIC με τεχνογνωσία σε ζητήματα αξιολόγησης αναγκών και δυναμικών των ομάδων, σχεδιασμού, υλοποίησης και εξέλιξης των εκπαιδευτικών διαδικασιών και συνολικά ανάπτυξη του Capacity Building της οργάνωσης. 

cope (1)
SCORA Team 1
Untitled design (6)