Μέσα από το TNT, Training New Trainers Workshop οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να εκπαιδεύουν συνομηλίκους τους. Το ΤΝΤ λοιπόν αποτελεί την πιο απτή εφαρμογή του Peer Education και ταυτόχρονα το σημείο από όπου ξεκινά μια νέα εκπαιδευτική διαδικασία, νέες εμπειρίες μάθησης και αλληλεπίδραση μεταξύ κατόχου της πληροφορίας και αποδέκτη, ώστε να αυξάνεται η αμεσότητα, αλλά και ο αντίκτυπος της μάθησης. 

Φοιτητές/τριες Ιατρικής καλλιεργούν τις ήπιες δεξιότητές τους – soft skills. Ταυτόχρονα εκπαιδεύονται στο πώς να μεταδίδουν αυτές τις δεξιότητες ή και να διευκολύνουν την ανάπτυξη τους από άλλα άτομα. Μετά την αποφοίτηση είναι σε θέση να παραδώσουν και οι ίδιοι/ες βιωματικά σεμινάρια για παρόμοιες θεματικές/δεξιότητες. Ακόμα, εφοδιάζονται ώστε μελλοντικά να τις εφαρμόσουν στην καθημερινότητα τους ως φοιτητές/τριες Ιατρικής και μελλοντικά ως γιατροί. 

Για παράδειγμα η διαχείριση χρόνου, η επίλυση προβλημάτων, ο συντονισμός ομάδων μπορεί να μεταδοθεί από φοιτητές/τριες σε φοιτητές/τριες, αλλά και να αποτελεί βασικό στοιχείο της αλληλεπίδρασης και εργασίας σε ιατρικά περιβάλλοντα. 

Η HelMSIC λοιπόν πιστεύοντας στην ανάπτυξη ικανοτήτων των ατόμων διοργανώνει παραδοσιακά TNT Workshops ήδη από το 2012. Δεκάδες εκπαιδευτές ανά τα χρόνια εκπαιδεύουν άλλα άτομα και τα εμπνέουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της εξέλιξης των δεξιοτήτων τους, της μετάδοσης αυτών και της διαμόρφωσης ολιστικά εκπαιδευμένων επαγγελματιών υγείας. 

cope (1)
helmsic_photo_145
Untitled design (6)